Nieuwsbrief Pasen

Deze nieuwsbrief ontvangt u vlak voor de stille week op weg naar Pasen.

Het was heel fijn om in januari weer in Nederland te zijn en velen van jullie te ontmoeten. Herbert moest ook wel werken, maar we hebben genoten. Het koude weer was wel even wennen.

Herbert kreeg alsnog zijn kerstpakket van Delphy en tot onze verassing zat er een bingo spel in. We hebben het uiteraard meegenomen naar Etete. We hebben deze week 3 paasvieringen met de kinderen van de Bijbelklassen en Life Skills. In totaal ongeveer 50 kinderen. De kinderen hebben genoten! Ze kenden het spel uiteraard niet, maar ze werden steeds fanatieker. Ieder kind kreeg een prijsje en mocht zelf iets uitkiezen. Allemaal een zakje met paaseieren, dat zijn marshmellows hier, chips, snoep en een klein kadootje.

Dit jaar zijn we in de Kerk in Nesselande “diaconaal project van het jaar” geworden. Dat betekent dat de kerk ons dit jaar extra zal supporten door middel van allerlei activiteiten.

We hebben nu een “familie van de maand”, in de praktijk iedere 2 maanden. Deze maand is het de familie Nduli. Moeder Siyabulile, vader Wiseman, 2 tweelingdochters van bijna 8 jaar, Lesipho en Simphiwe en hun kleinzoon Melokuhle van 4. De moeder van Melokuhle is ziek en de vader heeft een baan.

Lesipho en Simphiwe zitten nu in groep 3 maar ze hebben nogal moeite met het alfabet. Het schooljaar is in januari gestart. Aanvankelijk dacht de moeder dat de meisjes niet goed konden zien en dus zijn we naar de opticien geweest. De cijfers konden ze wel goed lezen en de piepkleine plaatjes konden ze benoemen. Er is dus een ander probleem. Als ze lezen fronsen ze erg omdat ze de letters nog niet herkennen. We hebben hen een paar insteekpuzzels van het alfabet gegeven en een poster voor aan de muur. Hopelijk lukt het op deze manier om het wat sneller te leren. Gelukkig hoeven ze dus geen brilletje.

Opticien KIJK. Uitspreken als cake…

Afgelopen vrijdag hebben we weer 40 voedselpakketten uitgedeeld. Er komen weer nieuwe aanvragen binnen van ouders die geen werk meer hebben. In 1 gezin met 3 kinderen woont nu ook een nichtje van 17. Zij is wees. Dus willen we dit gezin ook ondersteunen. We hebben, in overleg, ook een paar gezinnen verwijderd van de lijst. Soms omdat de ouders weer werk hebben of andere betere omstandigheden. Andere ouders sporen we aan om werk te zoeken. Het is goed voor hun zelfvertrouwen als ze zelf voor hun kinderen kunnen zorgen.

Begin maart zijn we nog even 4 dagen op vakantie geweest. Naar St. Lucia, een leuk dorpje aan de kust. Ook zijn we op safari geweest. Daar willen we jullie even mee van laten genieten.

We zijn heel dankbaar dat ons Thuisfront team met 2 personen is uitgebreid. Naast Jos Reijnierse en Tineke de Lange hebben we Hester de Gier-Top en Kees-Jan de Gier erbij gekregen; dochter en schoonzoon van Anne, en Herbert. Zij zullen de nieuwsbrieven gaan versturen en de website beheren. Deze gaat dus binnenkort vernieuwd worden. Neem dus af en toe een kijkje. En als u nog mensen kent die graag onze nieuwsbrief willen ontvangen laat het ons weten op:

De paasvieringen brachten wat extra kosten met zich mee. Ook de voedselprijzen stijgen en hebben we een aantal mensen in nood kunnen helpen, bijvoorbeeld met geld voor tijdelijk onderdak, schoolgeld en transport om naar een ziekenhuis of kliniek te gaan.

Maakt u het ons mogelijk om met dit mooie werk door te gaan? Dat kan met een eenmalige gift, of zoals velen doen met een maandelijkse donatie.

U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Thembela Etete. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team.

Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.
We wensen jullie allen mooie Paasdagen.

Hartelijke groeten van Herbert en Anne Stolker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *