Nieuwsbrief zomer

De tijd gaat snel en het is alweer bijna zomervakantie. Voor velen een mooie tijd van reizen en ontspanning. Wij waren in juni in Nederland en wat was het prachtig weer! We konden erbij zijn op 10 juni bij de Zeven Huizen Loop en de barbeque van de Kerk in Nesselande, waar we Project van het Jaar zijn.

Hier in Zuid-Afrika is het nu 3 weken wintervakantie. De Bijbelklassen en Life Skills lessen liggen nu even stil. We hebben bij de Life Skills veel tijd besteed aan het opbouwen van zelfvertrouwen. Daar hoorde de “spiegel oefening” bij. Voor sommige kinderen is het nog erg moeilijk om jezelf in de spiegel te bekijken en
te vertellen wat je mooi vindt aan jezelf. De kleine kinderen kwamen ook even kijken. Zij vonden het vooral erg leuk.

We hebben in mei ook weer alle Post- Graduate tieners bij ons thuis op bezoek gehad. Dat zijn degenen die in ons jongeren-volgsysteem meedraaien. Verdeeld over 2 groepen, want het worden er te veel om in een keer te ontvangen. Hoe koud het zwembadwater was maakte niet uit, ze wilden allemaal even zwemmen. We vierden van een aantal hun verjaardagen. Daar horen natuurlijk kadootjes bij. En we hebben lekker gebarbecued, of “gebraaid” zoals we hier zeggen.

Omdat we Project van het jaar in Nesselande zijn, zetten we op verzoek iedere paar maanden een gezin in de spotlights.

De familie van de maand is deze keer de Familie Mahlobo. De moeder is Smangele. Ze is 34 jaar. Ze werkt 2 dagen per week als huishoudster. De vader/ stiefvader van het gezin is vorig jaar overleden. De oudste dochter is Samkelisiwe, 14 jaar. Grade 9 en ze staat ook bij de Post-Graduate. Nummer 2 is Amanda, 13 jaar. Zij gaat in januari naar Highschool, grade 8. Zij zit op Bijbelklas. Daarna komt een zoon, Sanele. Hij is 11 jaar en in Grade 6. Hij zit ook op Bijbelklas. De jongste dochter is Kwanele. Zij is 9 jaar en zit in Grade 4. De jongste zoon is Enzokuhle. Hij is 4 jaar en zit in de kleuterklas. Dit is een gezin dat veel financiele hulp nodig heeft. Ze krijgen maandelijks een voedselpakket. Enzokuhle heeft nog geen schooluniform. Dat moet nog aangeschaft worden. De anderen zijn er uitgegroeid en hebben iets nieuws nodig. Zoals een schooltas. Als Amanda naar Highschool gaat heeft ze een heel nieuw uniform nodig en een calculator etc. Het lukt Smangele niet om voor dit alles genoeg te sparen. Maar het is een gelukkig gezin. Er is veel gezelligheid en alle kinderen doen hun eigen klusjes, zoals koken en water halen.

Afgelopen woensdag hebben we in Etete kleding voor baby en peuters uitgedeeld. Ongeveer 40 moeders en kindjes hebben we blij kunnen maken met de mooie kleding uit Nederland.

We willen heel graag iedereen hartelijk bedanken voor uw giften en gebeden. En natuurlijk ook voor de kleding die we vanuit Nederland hebben meegenomen, en ook alweer uitdeelden.

Maar we hebben uw acute hulp hard nodig, om de juli en augustus voedselactie mogelijk te maken. De hulprekening is hier niet meer toereikend voor.

We kopen iedere maand 40 voedselpakketten, van 20 Euro per stuk, voor gezinnen die het hard nodig hebben. Ook hier zijn de prijzen van voedsel enorm gestegen. En verder is er veel nodig. Enzokuhle en veel andere kinderen hebben een schooluniform nodig. Kosten: 80 Euro per kind. Verder ook Calculators, schooltassen enz.

U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Thembela Etete. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team.

Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.
We wensen iedereen een hele mooie zomer.
Hartelijke groeten van Herbert en Anne Stolker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *