Kerst nieuwsflits

Vandaag, 16 december, vieren we Reconciliation Day in Zuid-Afrika. Het is de dag van verzoening en werd voor het eerst gevierd in 1995, toen Nelson Mandela president was geworden. Hier is het ook de dag waarop officieel de Kerst/ zomervakantie begint.

Afgelopen week hebben we weer 3 fantastische Kerstdagen gevierd in Etete met in totaal ruim 240 kinderen. Het is zo mooi om deze kinderen blij te kunnen maken met zingen, spelletjes, een hotdog en een kadootje. We hadden weer veel hulp van onze post-graduate Life Skills tieners. Het is nu een groep van 24 jongeren en het lukt niet meer om ze bij ons thuis uit te nodigen om Kerst te vieren. Daarom hebben we hen op zaterdag uitgenodigd in de Community Hall om te evalueren, pizza te eten en een cadeau te geven. Er waren tieners bij die nog nooit pizza hadden gegeten. Wat hebben ze genoten.

Aanstaande dinsdag gaan we 45 voedselpakketten uitdelen voor de Kerst. Met iets extra’s erbij. We zijn dankbaar dat we dit weer kunnen doen voor zoveel gezinnen. Daarna gaan we van onze Kerstvakantie genieten.

Op 15 januari gaan de kinderen weer beginnen aan hun nieuwe schooljaar. En zeker de kinderen die naar Secondary School gaan, hebben een nieuw schooluniform nodig. En een calculator en andere
schoolspullen. De eerste aanvragen zijn al binnen. Een compleet uniform met schooltas kost 60 euro en een calculator 20 euro. Het is voor de kinderen belangrijk om naar school te gaan en een toekomst op te bouwen. Zonder uniform mogen ze niet op school komen. 100% van uw donaties komt bij Thembela Etete terecht. Vaste kosten, zoals telefoon en brandstof, betalen we zelf.

Maakt u het mogelijk dat we met dit werk door kunnen gaan in 2023? Dat kan met een eenmalige gift, of zoals velen doen met een maandelijkse donatie. Een mooie steun in de rug krijgen we van de Kerk in Nesselande, waar we diaconaal jaardoel 2023 zijn geworden.

Van 12 tot 29 januari hopen we weer in Nederland te zijn. We zien uit naar de ontmoetingen met onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Vanuit een heerlijk warm Zuid-Afrika willen we jullie allen mooie Kerstdagen wensen en een Gezegend 2023.
Hartelijke groeten van Herbert en Anne Stolker.

Wilt u ons werk steunen? U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Herbert en Anne in Zuid-Afrika. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team (TFT).
Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *