Nieuwsbrief december

Het jaar 2022 loopt alweer op z’n eind. Het is bijna december als ik dit schrijf. Alle kinderen zijn vol van Sinterklaas, en sommige ouders ook. Met een dagelijks Sinterklaasjournaal blijf je in de stemming. Hier in Zuid-Afrika vieren we geen Sinterklaas, maar de kinderen zijn al wel vol van Kerst. Alle winkelcentra zijn al versierd en de kerstliedjes schallen in het rond. “ I’m dreaming of a white Christmas…” Ja ja, als het boven de 30 graden is… Zo dromen we lekker verder. Gelukkig komen voor veel kinderen in Etete hun dromen uit. Dit jaar krijgen ze weer zo’n fantastisch Kerstfeest als vorig jaar. Met eten, drinken, spelletjes en een kadootje. Dit alles dankzij één fantastische sponsor!! Onze dank is groot.

In het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd in Etete. 40 kinderen hebben om de week de Bijbelklas bezocht, met veel enthousiasme. Er vielen maar weinig kinderen af in de loop van het jaar.

In april 2022 hadden we de overstromingen in Kwa Zulu Natal. Ook Etete bleef niet ongedeerd. Golfplaten huisjes stortten met inboedel en al van de heuvel. 68 Gezinnen hebben een voedselpakket uitgereikt gekregen en 48 kinderen kregen 3 setjes kleding.

Veel gevolgen van de overstromingen zijn nog niet opgelost. De brug in Etete is gerepareerd, maar de brug in onze snelweg nog steeds niet.

In november hebben 6 tieners hun Life Skills Certificaat gekregen. Zij kwamen iedere week trouw op de les en hebben veel geleerd over motivatie, zelfvertrouwen, hun lichaam, seksualiteit, misbruik, AIDS- HIV, Drugs enzovoorts. We hadden een mooie dag bij ons thuis met een braai en zwemmen.

Op 9 augustus, nationale vrouwendag in Zuid-Afrika hebben 200 vrouwen een klein kadootje gekregen. Het werd erg op prijs gesteld.

We hebben iedere maand voedselpakketten uitgedeeld aan arme gezinnen. Ook hier zijn de prijzen van voedsel enorm gestegen. Een zak van 10 kg maismeel is gestegen van 60 naar 90 Rand. Groente en vers voedsel is erg gestegen in prijs en met name cooking oil, wat iedere vrouw gebruikt bij het koken. We herinneren ons de tijd dat 2 liter 49 Rand kostte, nu is het 82 Rand. Zo komen we boven de 20 Euro voor een voedselpakket. We zijn weer terug op een aantal van 40 gezinnen die onze hulp echt nodig hebben. Op 20 december willen we de voedselpakketten voor Kerst uitdelen en we willen graag iets extra’s doen. Iets lekkers en misschien een kippetje om te braden…

Onze vraag is: Wilt u ons alstublieft helpen om ook de gezinnen in Etete een mooie Kerst te geven met voldoende eten op tafel? De dankbaarheid van de gezinnen is groot. Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat een kind blij wordt van een zak aardappels!
We geven structureel € 1500 aan noodhulp uit per maand. Helpt u ons het mogelijk maken dit te blijven doen in 2023?

Wilt u ons werk steunen? U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Herbert en Anne in Zuid-Afrika. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team (TFT).
Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een Gezegend 2023.

Hartelijke groeten, Herbert en Anne Stolker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *