Nieuwsbrief september

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Het klinkt ongelofelijk, maar op 8 oktober a.s. is het precies 10 jaar geleden dat we naar Zuid-Afrika vertrokken. Met een paar koffers, met Tommy ons hondje, en onze container met huisraad op de oceaan.

 6 jaar geleden hebben we Thembela Etete opgericht. We zijn dankbaar voor 10 mooie jaren en voor al het werk wat we hebben kunnen doen. We zijn dankbaar voor alle giften en alle gebeden.

Op dit moment zijn we voor 10 dagen in Nederland. Afgelopen zaterdag was de Delphy Familiedag. Delphy is het bedrijf waar Herbert voor werkt, en we waren uitgenodigd.

En natuurlijk is het fijn om onze familie en vrienden weer even te ontmoeten.

We hebben iedere maand weer heel veel voedselpakketten uit kunnen delen. Meestal 40 stuks. We maken nu ook een aantal kleinere pakketten, omdat er altijd mensen om hulp komen vragen als we in het gebied rond rijden. Zo kunnen we nog meer gezinnen blij maken.

We hebben op 3 zaterdagen meetings gehad met onze Post-Graduate, 27 tieners in totaal.

 We hebben verjaardagen gevierd, gezwommen, gevoetbald en natuurlijk gebraaid.

Er zijn dit jaar 12 tieners in de Life Skills groep. Op zaterdag 26 oktober hebben we de diploma uitreiking. Dat wordt ook weer een feest. Deze tieners zullen dan voor het eerst bij ons thuis komen. En natuurlijk ook zwemmen en braaien. Ze zijn gegroeid in de afgelopen maanden. Niet alleen in de lengte, maar ook in de ontwikkeling.

De bijbelklassen draaien goed. Er zijn nog een aantal nieuwe kinderen bij gekomen. Maar nu hebben we een stop. Met 12 kinderen en twee leiders is het kantoortje propvol. Bijna alle kinderen komen heel trouw.

Begin oktober, na de voorjaarsvakantie, starten we met Life Oriëntatie voor de bijbelklas kinderen. Dit i.p.v. de Bijbellessen. Met de jongste kinderen gaat het vooral over lichaamsverzorging. En verder: Pesten, rechten van het kind, misbruik, geweld, HIV en zo voorts.

De kinderen lezen nog steeds graag; ook de juf. Puzzelen vinden ze heel leuk en is ook heel leerzaam. We hebben al veel boekjes en puzzels bij gekocht. Ook voor Kerstkadootjes hebben we veel puzzels gekocht; de voorbereidingen zijn al in volle gang. De viering zal zijn op 11 December.

Hartelijke groeten,
Herbert en Anne Stolker.

Wilt u ons werk steunen? U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Herbert en Anne in Zuid-Afrika. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team (TFT).

Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *