Nieuwsbrief kerst 2023

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Door allerlei omstandigheden vinden onze activiteiten eind van dit jaar allemaal wat later plaats dan in voorgaande jaren. We waren van 25 oktober tot 10 november in Nederland, vanwege blijde familie omstandigheden.

We hadden drie koffers met kinderkleding meegebracht en dat hebben we zo snel mogelijk uitgedeeld. Met dank aan de gemeenteleden van de Kerk in Nesselande.

Dit jaar was de graduation van onze Life Skills tieners, maar liefst negen! op 25 november. Dat is een maand later dan andere jaren. Het was een mooie dag. Lekker zwemmen, braaien, (barbeque) en natuurlijk bingo.

Dit jaar is de kerstviering ook een week later, namelijk op vrijdag 15 december. Dit jaar vieren we geen 3 dagen feest met activiteiten en spelletjes, maar de kinderen, rond de 240, mogen een cadeautje komen halen. En ze krijgen limonade en een koek. De cadeautjes zijn dit jaar wel iets groter dan afgelopen jaren.

Op woensdag 20 december gaan we 40 voedselpakketten uitdelen, met vanwege de Kerst iets extra’s erbij. We zijn dankbaar dat we dit weer kunnen doen voor zoveel gezinnen.

Op donderdag 21 december vieren we Kerst met alle Post-Graduate tieners in de Hall, met 27 tieners. En ja, weer met pizza, want dat was een groot succes vorig jaar!

Daarna gaan we van onze Kerstvakantie genieten.

Op 15 januari gaan de kinderen weer beginnen aan hun nieuwe schooljaar. En zeker de kinderen die naar Secondary School gaan, hebben een nieuw schooluniform nodig. Maar ook een calculator en andere schoolspullen, de eerste aanvragen zijn al binnen. Een compleet uniform met schooltas kost 80 Euro en een calculator 25 Euro. Het is voor de kinderen belangrijk om naar school te gaan en een toekomst op te bouwen. Zonder uniform mogen ze niet op school komen. Kunt u ons helpen om uniformen en andere benodigdheden voor hen te kopen?  100% van uw donaties komt bij Thembela Etete terecht. Vaste kosten, zoals telefoon en brandstof, betalen we zelf.

Van 11 tot 23 januari hopen we weer in Nederland te zijn. We zien uit naar de ontmoetingen met onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Maar ook met de gemeenteleden van de Kerk in Nesselande. We zijn in 2023 Diaconaal Project van het jaar en in de dienst op 14 januari wordt de opbrengst symbolisch overhandigd.

Maakt u het mogelijk dat we met ons werk door kunnen gaan in 2024? Dat kan met een eenmalige gift, of zoals velen doen, met een maandelijkse donatie.

Vanuit een warm Zuid-Afrika willen we jullie allen mooie Kerstdagen wensen en een

 Gezegend Nieuwjaar.

 Herbert en Anne Stolker

Wilt u ons werk steunen? U kunt een bijdrage overmaken op bankrekening: NL77RABO 0307549488 t.n.v. H.B. Stolker onder vermelding van Herbert en Anne in Zuid-Afrika. Deze hulprekening wordt beheerd door ons Thuisfront Team (TFT).

Ook vinden we het fijn als u ons wilt blijven ondersteunen in gebed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *